Εθελοντισμός

Είμαστε η Α΄ λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας η οποία ασχολείται με το project (διερευνητική εργασία) με θέμα τον εθελοντισμό.
Οι υποόμαδες οι οποίες δουλεύουν μέσα στην ομάδα του εθελοντισμού...

Ομάδα 1: Ομάδα Ερωτηματολογίων:Ιωάννα, Χριστίνα,Σοφία,Ήβη

Ομάδα 2: Ομάδα Έρευνας κ Συνεντεύξεων:Βάλια,Ιφιγένεια,Ειρήνη,
Δήμητρα,Χριστίνα

Ομάδα 3:Ομάδα Πολυμέσων:Τζένη,Πέρσα,Αλεξάνδρα,
Άρτεμις,Χρυσανθέμη

Ομάδα 4:Ομάδα Δράσης:Αντρέας,Χρήστος,Νίκος,
Άρης,Αποστόλης

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 27ης Νοεμβρίου 2009, το έτος 2011 ανακηρύχθηκε «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντικών Δραστηριοτήτων που προωθούν την ενεργό συμμετοχή του πολίτη» (εν συντομία «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού»). Βασικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη-κυρίως μέσω ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών– των προσπαθειών που καταβάλλουν η Ένωση, τα κράτη μέλη και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων στην κοινωνία των πολιτών οι οποίες ευνοούν τον εθελοντισμό καθώς και η ενίσχυση της προβολής των εθελοντικών δραστηριοτήτων. Ο στόχος αυτός επιμερίζεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:
1) Δημιουργία περιβάλλοντος κατάλληλου για τον εθελοντισμό στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
2) Ενίσχυση των διοργανωτών εθελοντικών δραστηριοτήτων για βελτίωση της ποιότητας των εθελοντικών δραστηριοτήτων
3) Αναγνώριση των εθελοντικών δραστηριοτήτων
4) Ευαισθητοποίηση για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού 
Στο πλαίσιο του “EYV 2011 – Relay” (πρόγραμμα εθελοντών ανταποκριτών), θα πραγματοποιηθούν 12 συνολικά μίνι-αφιερώματα σε εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα. Δύο εξ αυτών θα πραγματοποιηθούν από την Ισπανίδα εθελόντρια Clara Sanz, σε δύο από τις οργανώσεις που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην πρόσκληση συμμετοχής στο Relay από Ελλάδα.  Οι οργανώσεις που επιλέχθηκαν για τα εν λόγω αφιερώματα είναι: α) Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών  http://www.ctp.gr/site/ και β) ο Αρκτούρος http://www.arcturos.gr/gr/ Τα υπόλοιπα 10 αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν από τον Έλληνα εθελοντή ανταποκριτή (Relay Reporter) Δημήτρη Αργυρίου. Το πρώτο αφιέρωμα αφορά το Ίδρυμα Μέριμνας για το Ειδικό Παιδί "Αγία Μαρίνα"- Ειδικό Παιδικό Σταθμό στην Καβάλα και μπορείτε να το δείτε εδώ: http://volunteers.neagenia.gr/index.php?option=com_videoflow&task=cats&cat=20&sl=categories&layout=listview&Itemid=10.

.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για πρωτοπόρα προγράμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011. Σκοπός της πρόσκλησης είναι η υποστήριξη ενός ή δύο πρωτοπόρων προγραμμάτων ανά κράτος-μέλος, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιλέξει και θα χρηματοδοτήσει με στόχο την ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων και καινοτόμων εγχειρημάτων που αποσκοπούν στην οικοδόμηση μακροπρόθεσμων συνεργασιών μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών στον χώρο του εθελοντισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://ec.europa.eu/citizenship/news/news1092_en.htm
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 12η Νοεμβρίου 2010.

Οι πληροφορίες αυτές βρέθηκαν απο μέλη της ομάδας Δράσης (Ομάδα 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου