Εθελοντισμός

Είμαστε η Α΄ λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας η οποία ασχολείται με το project (διερευνητική εργασία) με θέμα τον εθελοντισμό.
Οι υποόμαδες οι οποίες δουλεύουν μέσα στην ομάδα του εθελοντισμού...

Ομάδα 1: Ομάδα Ερωτηματολογίων:Ιωάννα, Χριστίνα,Σοφία,Ήβη

Ομάδα 2: Ομάδα Έρευνας κ Συνεντεύξεων:Βάλια,Ιφιγένεια,Ειρήνη,
Δήμητρα,Χριστίνα

Ομάδα 3:Ομάδα Πολυμέσων:Τζένη,Πέρσα,Αλεξάνδρα,
Άρτεμις,Χρυσανθέμη

Ομάδα 4:Ομάδα Δράσης:Αντρέας,Χρήστος,Νίκος,
Άρης,Αποστόλης

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ





Αν έχεις χρόνο και όρεξη να στηρίξεις τις δράσεις τις ΕΛΙΞ ακόμα και όταν δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε μια από τις παρακάτω ομάδες στήριξης συμπληρώνοντας την αίτηση που θα βρεις εδώ. (αίτηση εθελοντή)
Α. ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΞ.
Στήριξη σε εκδηλώσεις, διοργάνωση ημερίδων, εκπροσώπηση της οργάνωσης, μεταφράσεις, επαφή με Μ.Μ.Ε. , αρθρογραφία, βοήθεια στην εκστρατεία προώθησης του έργου της ΕΛΙΞ κ.α.
Επικοινώνησε στο communication@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε

Β. ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Υ.
Μαθήματα ελληνικών, διοργάνωση δραστηριοτήτων για την ομαλή και ευχάριστη διαμονή τους , ξενάγηση του τόπου που διαμένουν, φιλοξενία εθελοντών για ένα χρονικό διάστημα.
Επικοινώνησε στο volunteers@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε
Γ. ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια ως εκπρόσωπος της οργάνωσης, εμπλοκή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα
Επικοινώνησε στο volunteers@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε (για διεθνή σεμινάρια), projects@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε (για τα σεμινάρια ομαδαρχών)

Δ. ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Δημιουργία βάσεων δεδομένων, αρχείου φωτογραφιών, κατάλογος workcamp, δημιουργία υλικού εκδηλώσεων
Επικοινώνησε στο elix@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε

Ε. ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Αν ζεις εκτός Αθηνών και θέλεις να προωθήσεις τις δράσεις της οργάνωσης στους νέους της περιοχής σου μπορείς να μας δηλώσεις το ενδιαφέρον σου να δημιουργηθεί μια τοπική ομάδα στήριξης στη πόλη σου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει τοπική ομάδα στήριξης στη Θεσσαλονίκη. Επικοινώνησε στο elix@elix.org.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη την Javascript για να το δείτε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Η δημιουργία τοπικής ομάδας σε μια πόλη έχει διττό σκοπό:
1. την υποστήριξη των δράσεων της οργάνωσης γενικά και ειδικά αυτών της ευρύτερης περιοχής σου.
Η υποστήριξη των δράσεων και προγραμμάτων της οργάνωσης θα περιλαμβάνει:
- Προβολή της Έλιξ στη πόλη σου, των στόχων, αξιών και δράσεών της, μέσω αφισοκολλήσεων, ΜΜΕ, event, συμμετοχή σε φεστιβάλ, παρουσία στο πανεπιστήμιο και street action.
- Στήριξη των προγραμματισμένων workcamps που βρίσκονται κοντά στη πόλη σου. Aυτό μπορεί να περιλαμβάνει
A. Βοήθεια στην προσέλκυση εθελοντών και ομαδαρχών
B. Στήριξη των εκπαιδευτικών σεμιναρίων τους
2. την υλοποίηση δικών της δράσεων σε τοπικό επίπεδο και σε τακτική βάση.
Σε συνεργασία και με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εθελοντών, η ομάδα μπορεί να σχεδιάσει, υλοποιήσει και αξιολογήσει άλλες τοπικές δράσεις. Τις δράσεις αυτές θα μπορεί να τις προτείνει η ομάδα, με την προϋπόθεση να εμπίπτουν και να προάγουν τις αξίες της ΕΛΙΞ, να έχουν την έγκριση της οργάνωσης και η προσφορά να αφορά τον τοπικό πληθυσμό.
Προτεινόμενες δράσεις:
- παρέμβαση στο δημόσιο χώρο, για το περιβάλλον, την κοινωνική ππροσφορά, τον πολιτισμό
- εκπαιδευτικά προγράμματα
- θεματικά εργαστήρια
- διοργάνωση ημερίδων
Η σταθερή εθελοντική δράση της ομάδας είναι κάτι που θα προκύψει από την ίδια την ομάδα ανάλογα με τη σύνθεση, τις ιδέες και τα ενδιαφέροντα των μελών της και τους στόχους που έχουν τεθεί από τον ετήσιο στρατηγικό σχεδιασμό της οργάνωσης.
Για τους σκοπούς αυτούς η τοπική ομάδα θα ορίσει και θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις για προτάσεις και αξιολόγηση της λειτουργίας της καθώς μπορεί και να επιδιώκει συνεργασία με άλλες ομάδες και συλλόγους της πόλης.
Η δράση της θα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, στο διαθέσιμο χρόνο του καθενός και θα βασίζεται ένα μεγάλο κομμάτι στην αυτοοργάνωσή της με την απαιτούμενη στήριξη του προσωπικού του γραφείου και ιδιαίτερα της υπεύθυνης των Εθελοντών. Είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή σας σε μια νέα τέτοια βάση και προσπάθεια της ΕΛΙΞ θα έχει συνεπή και συνειδητό χαρακτήρα και έτσι μόνο μπορεί να είναι βιώσιμη και ζωτικής σημασίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ (ΟΜΑΔΑ 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου